Van studie naar werk

Daar sta je dan, met je mooie diploma op zak. Maar hoe nu de volgende stap naar werk aan te pakken?

Hiermee gaan we tijdens de sessies aan de slag. Thema’s die tijdens de begeleiding aan bod kunnen komen zijn onder andere:

Weten waar je goed in bent en dat overbrengen

Hoe verwoord je wat je in je hebt? Hoe vertaal je wat je wilt (passie/interesse) naar sollicitaties?

Profileren

Hoe zet je jezelf neer? Je weet het wellicht wel maar hoe breng je dat over? Dit is mogelijk de eerste keer dat je jezelf in de werkwereld moet presenteren (online en offline). Hier gaan we samen mee aan de slag. Heel praktisch en concreet (linked in, sollicitatiebrieven, c.v.’s. en presentaties)

Gemotiveerd blijven na afwijzingen

Afwijzingen kunnen negatief op je gevoel en je zelfvertrouwen werken. Hoe kun je daar mee omgaan? Hoe maak je jezelf weerbaar? Hoe blijf je energiek, enthousiast en positief?

Van passief naar proactief

De fase van studie naar werk kan lastig zijn, omdat het een overgang van een onderwijsomgeving naar een nieuwe wereld is die je nog niet kent. Het is een uitdaging om actief aan de slag te gaan. En in de huidige arbeidsmarktsituatie helemaal. Heel praktisch gaan we aan de slag om je in beweging te krijgen en actie te ondernemen. De ervaring leert dat als je eenmaal in beweging bent, alles daarna makkelijker en beter gaat.

De weg naar jouw droombaan start hier

Plan een intake

In dit oriënterend intakegesprek maken wij kennis met elkaar, word je hulpvraag besproken en kan je vervolgens beslissen of je door wilt gaan of niet. Dit gesprek duur ongeveer 1 uur en is gratis.