Hoe vind je motivatie?

Motivatie is de motor van actie. Het brengt je in beweging en zorgt dat je keuzes maakt, stappen onderneemt en vooruitgang boekt. We kennen allemaal wel het gevoel even geen zin te hebben, maar als dat lang standhoudt door omstandigheden zoals stress, keuzetwijfels of angst, kan dat gevoel overgaan tot uitstelgedrag, eindeloos piekeren of zelfs eenzaamheid.

Voorkom dat je alles blijft uitstellen

Laat je niet meer leiden door je angst of onzekerheid door alles steeds maar voor je uit te schuiven. Besef dat als je je ontmoedigd voelt jij het tij veel sneller kan keren dan je wellicht zou denken en dat jij daar zelf verandering in kan brengen. Maar hoe doe je dat dan?

Als je dit echt wilt dan is er maar een uitweg, en dat is om over te gaan tot actie!

Van denken naar doen

Wanneer jij er uit bent dat je je doel toch echt wilt bereiken is het tijd om uit je hoofd – en in beweging te komen. Laat je gedachten niet steeds ronddraaien in cirkeltjes en je verlammen, maar doorbreek ze door iets te gaan doen!

Zet die eerste stap; dat ene telefoontje, die email, of dat gesprek dat je steeds uitstelt. Je zult merken dat je je meteen al heel wat beter voelt. Zorg voor overzicht. Als je gaat piekeren, denk je aan alles dat er kan of moet gebeuren. Maak voor jezelf een overzicht van activiteiten en stel prioriteiten.

Probeer dan iedere dag in ieder geval een actie op te pakken. Daarna zijn de volgende stappen eenvoudiger. Erken dat je even wat hulp nodig hebt. Blijf er vooral niet alleen mee zitten maar bespreek het met mensen die je vertrouwt en kom in beweging!

Praat je liever met een onafhankelijke professional schrijf je dan hier in voor een gratis gesprek.

Besef dat er heel veel mensen zijn die dit meemaken. De meeste mensen herkennen dit. En zullen je daarom ook willen helpen. Alle vooruitgang gaat gepaard met tussentijdse tegenvallers. Houd vol en laat je niet ontmoedigen door (kleine) tegenvallers. Het is soms drie stappen vooruit en een stap achteruit.

Iedere stap brengt je dichterbij je doel.

Perfectie is het kwade van goed genoeg